استفاده از عدس به روز در لمسه کاری مبل چستر

عدس چیست و چند نوع است؟

عدس دقیقا چیست؟ این به سادگی دانه های خوراکی موجود در میوه های گیاه عدس به روز است که از خانواده حبوبات است و در همه کشورهای دارای آب و هوای معتدل کشت می شود.

این دانه ها با شکل مشخص گرد و مسطح ، عدسی شکل، قطری از 2 تا 9 میلی متر دارند و رنگ آن بسته به گونه از زرد تیره تا نارنجی، از سبز تیره تا تقریبا سیاه متغیر است.

انواع مختلفی از عدس وجود دارد که از نظر تغذیه بسیار شبیه به هم هستند، اما از نظر طعم و رنگ متفاوت هستند. هنگام انتخاب، باید در نظر داشته باشیم که چه رنگی را می خواهیم به ظرف خود و اندازه (کوچک، متوسط ​​و بزرگ) بدهیم.

از معروف ترین و قابل توجه ترین آنها به عدس سبز “گیگانتی” آلتامورا یا عدس کاستلوچیو دی نورچیا و همچنین عدس سیاه به نام “بلوگا” اشاره می کنیم  اگر محصولی می‌خواهیم که سریع پخته شود و محتوای فیبر کمتری داشته باشد، باید عدس‌های قرمز یا زرد «مصری» را انتخاب کنیم که بدون پوست‌کردن فروخته می‌شوند، این عدس‌ها برای تغذیه کودکان کوچک مناسب‌تر هستند و خیلی سریع و بدون نیاز به پختن می‌شوند.

باید به خاطر داشته باشیم که عدس جوانه زده را می توان به صورت خام نیز مصرف کرد: جوانه ها که به صورت خام مصرف می شوند، تمام مواد معدنی و ویتامین های عدس را حفظ می کنند.

خواص و ارزش غذایی عدس

عدس منبع انرژی و پروتئین های گیاهی است

مانند سایر حبوبات عدس نیز یک غذای بسیار مغذی و پرانرژی است و غلیظ ترین منبع پروتئین گیاهی است: آنها 291 کیلو کالری و تقریباً 23 گرم پروتئین در هر 100 گرم دارند.

اینها مطمئناً پروتئین هایی با ارزش بیولوژیکی متوسط ​​هستند زیرا فاقد برخی اسیدهای آمینه ضروری، به ویژه متیونین و سیستئین هستند: با این حال، ترکیب با سایر پروتئین های گیاهی مانند پروتئین های موجود در غلات، ماکارونی و نان غلبه بر این مشکل را ممکن می سازد غذاهای کامل و مغذی

بنابراین، عدس می تواند یک منبع پروتئینی عالی نه تنها برای کسانی که رژیم های غذایی گیاهی را دنبال می کنند، بلکه برای کسانی که می خواهند رژیم غذایی سالم و متنوعی را حفظ کنند، باشد.