شکلات مغزدار فندقی به عنوان درمانی برای بی قراری، کم خونی، آنژین و آسم معرفی شده است. گفته شده است که اشتها را بیدار می کند و به عنوان یک داروی غرایز جنسی عمل می کند. شاید متوجه شده باشید که ما هنوز روی حرف A هستیم.
بهطور دقیقتر، و برای جلوگیری از افزایش سردرگمیهای موجود، این دانههای درخت کاکائو Theobroma هستند که طی صدها سال با درمان و درمان بیش از 100 بیماری و شرایط مرتبط بودهاند. موقعیت آنها به عنوان یک درمان همه چیز به بیش از 2000 سال قبل باز می گردد که از اولمک ها، مایاها و آزتک ها از طریق فاتحان اسپانیایی به اروپا از قرن شانزدهم گسترش یافتند.
قرن نوزدهم نوشیدن شکلات به اندازه کافی ارزان شد تا فراتر از ثروتمندان گسترش یابد، شکلات جامد اختراع شد و شکلات شیری توسعه یافت. بعداً قند و چربی اضافه شده در اسنکبارها و تخممرغهای عید پاک امروزی به وجود آمد، که آزتکهای سفر در زمان احتمالاً با آنچه که غذای خدایان نامیده میشوند، مشکل داشتند.
در سال های اخیر شکلات دستخوش تحول دیگری شده است، این بار به دست متخصصان برندسازی. فروش شکلات های شیری در حال رکود است زیرا مصرف کنندگان به سلامتی خود توجه بیشتری می کنند. تولیدکنندگان با طیف رو به رشدی از محصولات ممتاز که با کلماتی مانند ارگانیک، طبیعی، غنی از کاکائو و تک منشا تبلیغ میشوند، پاسخ دادهاند. بسته ها این را نمی گویند، اما پیامی که باید ببلعیم واضح است: این شکلات جدید و بهبود یافته، به خصوص اگر تیره باشد، برای سلامتی شما مفید است. بسیاری از مردم این ایده را بلعیده اند که این یک “ابر غذا” است. جز اینکه اینطور نیست پس چگونه این دگردیسی ترفند جادویی به دست آمده است؟
تحقیقاتی که توسط صنعت تامین مالی می شود، تمایل به طرح سوالاتی دارد که نتایج مطلوبی به آنها بدهد
ماریون نستله
پایه و اساس آن در این است که سازندگان شکلات مبالغ هنگفتی را برای تأمین مالی علوم تغذیه ریخته اند که در 20 سال گذشته به دقت چارچوب بندی شده، تفسیر شده و به طور انتخابی گزارش شده است تا محصولات آنها را در یک نور مثبت قرار دهد. به عنوان مثال، مطالعات منتشر شده در سال گذشته نشان داد مصرفکنندگان شکلات در معرض کاهش خطر بال زدن قلب هستند و زنانی که شکلات میخورند کمتر دچار سکته میشوند. مصرف مواد شیمیایی به نام فلاوانول در کاکائو نیز با کاهش فشار خون مرتبط است. در سال 2016، خوردن شکلات با کاهش خطر زوال شناختی در افراد بالای 65 سال مرتبط بود، در حالی که مصرف فلاوانول کاکائو با بهبود حساسیت به انسولین و پروفایل لیپیدی – نشانگرهای دیابت و خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط بود.
چنین مطالعاتی صدها گزارش رسانه ای ایجاد کرده است که یافته های آنها را اغراق آمیز می کند و جزئیات و هشدارهای کلیدی را حذف می کند. مهمتر از همه، تحقیقات اخیر از سطوح بسیار بالاتری از فلاوانول ها نسبت به محصولات موجود در میان وعده های تجاری استفاده کرده است. به عنوان مثال، در مطالعه فشار خون شرکت کنندگان به طور متوسط 670 میلی گرم فلاوانول دریافت کردند. برای دریافت این مقدار، یک نفر باید روزانه حدود 12 تخته شکلات تلخ 100 گرمی معمولی یا حدود 50 شکلات شیری مصرف کند. سازمان ایمنی غذای اروپا یک ادعای بهداشتی نسبتاً ساده مرتبط با شکلات را تأیید کرده است – اینکه برخی از شکلاتهای تلخ، عصارههای کاکائو و نوشیدنیهای فرآوری شده خاص حاوی 200 میلیگرم فلاوانول با کمک به حفظ خاصیت ارتجاعی رگهای خونی، به گردش خون طبیعی کمک میکنند.