فواید سلامتی زیتون
خواص درمانی میوه Olea europaea L در طب سنتی مشاهده شده است ثابت شده است که زیتون سطح قند خون را کاهش می دهد و سطح کلسترول بد (LDL) و اسید اوریک را در بدن تنظیم می کند (Aviram M. et al., 1993; Sales-Campos H., 2013). آنها همچنین در درمان و پیشگیری از بیماری های سبک زندگی از جمله دیابت و بیماری های دستگاه گوارش و بیماری های مرتبط با فشار خون بالا (Ferrara LA، 2000).
زیتون همچنین اسهال، التهاب، عفونت های تنفسی و مجاری ادراری را از بین می برد آنها علائم آسم، روماتیسم و هموروئید را کاهش می دهند (Hashmi MA et al., 2015).
خواص سلامتی زیتون سبز رودبار در معرض تجزیه و تحلیل علمی مداوم است در دهه گذشته، بسیاری از آنالیزهای فیتوشیمیایی برای تایید این فرضیه انجام شده است (Ryan D., Robards K., 1998; Hashmi MA et al., 2015).
یکی از جالبترین یافتههای تجربی این فرض بود که آنتیاکسیدانها و اسید اولئیک موجود در میوه درخت زیتون با تداخل در چرخه زندگی سلولهای سرطان سینه، روده بزرگ و معده، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد (Menendez JA و همکاران، 2006).
همانطور که دانشمندان خاطرنشان می کنند زیتون و روغن تولید شده از آنها جزء اصلی رژیم غذایی در منطقه مدیترانه است، جایی که بروز سرطان و سایر بیماری های مزمن به طور قابل توجهی با شاخص های مربوطه در کشورهای غربی متفاوت است (کاسابوری I. et al., 2013).
با این حال، مطالعات تایید کننده این فرضیه با استفاده از مواد ژنتیکی حیوانی انجام شد که اثر ضد سرطان زیتون را در مورد سرطان انسان تایید یا رد نمی کند برای این که این فرض ارزش علمی پیدا کند به تحقیقات بیشتری نیاز است.
مطالعات مربوط به تأثیر زیتون بر فراوانی شکستگی استخوان در انسان نیز باید ادامه یابد طی مطالعات انجام شده در سال های 2013-2014 بر روی حیوانات (عمدتاً موش) نشان داده شد که برخی از ترکیبات زیست فعال گیاهی که به اصطلاح مواد مغذی گیاهی زیتون، از تحلیل استخوان و خطر پوکی استخوان جلوگیری می کند (Sacco SM et al., 2013; Tagliaferri C. et al., 2014).
در حالی که نتایج این آزمایش ها امیدوارکننده است، اما تا زمانی که در مطالعات انسانی تایید نشود، نمی توان آنها را قابل اعتماد دانست.