دانه های زیره از میوه های رسیده خشک شده زیره سبز هستند اگرچه قسمتی از گیاه که به عنوان ادویه استفاده می شود معمولاً دانه نامیده می شود، اما از نظر گیاه شناسی میوه ای است که از پریکارپ و دانه تشکیل شده است.
طبقه بندی تجارت بین المللی فقط برای زیره سبز باریج کد ندارد و شامل زیره سیاه و زیره تلخ می شود زیره سیاه (همچنین به عنوان سیاه دانه یا دانه پیاز سیاه شناخته می شود) میوه سیاهدانه است، در حالی که زیره تلخ میوه Elwendia persica است زیره تلخ بیشتر در هند، پاکستان و ایران مصرف می شود و در اروپا چندان شناخته شده نیست.
این مطالعه اطلاعات کلی در مورد بازار دانه های زیره در اروپا را پوشش می دهد که ممکن است تولیدکنندگان کشورهای در حال توسعه را مورد توجه قرار دهد هنگامی که در این گزارش از «اروپا» نام برده می شود، به معنای 27 کشور عضو اتحادیه اروپا، به اضافه بریتانیا، ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس است.
در جدول 1 زیر فهرستی از محصولات موجود در گروه محصول زیره سبز و کدهای محصول آنها آورده شده است لطفا توجه داشته باشید که تجزیه و تحلیل آماری شامل زیره سیاه نیز می شود زیرا این محصول دارای کد طبقه بندی تجاری خاصی نیست.
اروپا تقریباً 10 درصد از کل واردات دانه زیره در جهان را به خود اختصاص داده است مصرف اروپایی زیره کمتر از کشورهای جنوب آسیا، ترکیه، شمال آفریقا و خاورمیانه است، اما تقاضا در حال افزایش است.
دانه های زیره در اروپا در صنایع غذایی و خرده فروشی استفاده می شود، اما همچنین به عنوان یک ماده در مخلوط های مختلف ادویه استفاده می شود کاربران مهم اروپایی رستورانهای قومی و همچنین صنایع فرآوری پنیر و گوشت هستند.
در پنج سال آینده، واردات دانه زیره اروپایی احتمالا با نرخ رشد سالانه حدود 5 درصد افزایش خواهد یافت پیشبینی میشود که رشد واردات و مصرف ناشی از روند تغذیه سالم (مانند وگانیسم) و افزایش علاقه به غذاهای غیر اروپایی (مانند کاری و خورشهای آسیایی) باشد توسعه صنایع غذایی و عرضه محصولات جدید از مصرف زیره نیز حمایت خواهد کرد.